Десимира Петрова

старша акушерка

Завършила е средно образование в 201 СОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ град София, филиал на Wilsde business school of London, със специалност “Бизнес и финанси“. През 2005 година се дипломира като акушерка в МК „Йорданка Филаретова“, а през 2009 година придобива степен бакалавър в Медицински университет – София, Факултет „Обществено здраве“, специалност „Управление здравни грижи“. Започва работа като операционна акушерка в УМБАЛ „Св. Анна“ – Оперативна Гинекология. В продължение на 4 години работи в родилна зала на ПСАГБАЛ “Св. София“, а от края на 2009 година е старша акушерка на Отделение Патологична Бременност в същата болница. В продължение на две години работи и в МЦ “Вяра“. През 2012 година става част от екипа за асистирана репродукция в Клиника „Д-р Малинов“- София.

Десимира Петрова е член на:

  • Българска Асоциация на Професионалистите по Здравни Грижи /БАПЗГ/;
  • ESHRE /European Society of Human Reproduction and Embryology.

Специализирала е в ин витро клиниката към Sourasky Hospital – Тел Авив, Израел, ин витро отделение на болница LIVE Leuven – Белгия. Има завършен основен курс за ин витро специалист и ултра звук в репродуктивната медицина към ESHRE. През 2015 година полага изпит към ESHRE и е единствената сертифицирана от ESHRE акушерка в България.

Adella Fertility

!!! Уважаеми пациенти,

Във връзка с епидемиологичната обстановка в страната и наложените мерки от националните и регионалните институции, Adella Fertility Clinic отменя всички записани профилактични прегледи, операции, инсеминации и процедури по асистирана репродукция до второ нареждане. Ще бъдат довършени единствено вече започнатите инвитро процедури.

Екипът ни въвежда тези строги мерки с цел ограничение на разпространението на COVID-19. За нас най-важно е да опазим здравето на нашите пациенти и екип. Призоваваме ви да запазите спокойствие, но същевременно да бъдете отговорни към живота и здравето на вашите близки и всички хора около вас.