fbpx

ОБРЯЗВАНЕ

Обрязването (премахването на препуциума на пениса) обикновено се прави на новородени като рутинна медицинска или религиозна практика. Обрязването се извършва и при възрастни и се различава от обрязването на бебетата по отношение на хирургичната точност и умения, необходими за постигането на оптимални резултати.

Процедура

Често при обрязването при възрастни, когато не е извършено от квалифициран пластичен хирург, се пренебрегва естетичният вид на еректиралия пенис след процедурата. За квалифицирания специалист обаче грижата за естетиката е изключително важна. Поради тази причина преди отстраняването на кожата понякога се предизвиква изкуствена ерекция, така че да се определи точно количеството на кожата, която трябва да се изреже. Освен премахване на препуциума на мъжете, които не са били обрязани като бебета, може да се подобри външния вид на неестетично направени вече обрязвания.

Когато процедурата се извършва при новородени, може да се използват безшевни методи за отстраняване на кожата, спиране на кървенето и затваряне на кожата. Когато процедурата се извършва на юноши или възрастни обаче, най-често се изисква зашиване, тъй като при ерекция по време на съня има вероятност за отваряне на раната от обрязването.

Приблизително половин-един час.

Използва се пълна упойка или локална анестезия без или със седация.

Процедурата не изисква болничен престой, а ако такъв се налага, то той обикновено е едни ден.

Възможни са временни натъртвания, синини, оток, изтръпване, болезненост и/или усещане за парене, загуба на чувствителност. Както при всяка операция, обрязването може да остави белег. Техниката на обрязване определя какъв тип белег може да се образува. Появата на по-значими белези е по-малко вероятна, когато процедурата се извършва по време на ранна детска възраст. Въпреки това съществуват начини за намаляване на риска от белези при по-големи деца и възрастни.

Най-голям е рискът от инфекция и кървене, както при всяка друга хирургична интервенция.

Пациентите трябва да избягват дейности като упражнения на следващия ден след операцията. Интервенцията обикновено е лека и лесно поносима и пациентите могат да се върнат към нормална дейност в рамките на 48 часа. Много пациенти могат да възобновят сексуалната си активност след около една до две седмици.

Козметичното обрязване не променя размера на пениса, а само неговия външен вид.

ЗАПАЗЕТЕ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

За нас личното отношение е изключително важно и ще обсъдим случая Ви индивидуално.
Не се колебайте да се свържете с нас.

ЗАПАЗETE ЧАС

Adella Aesthetic
Adella Fertility